Din ansökan om att få antagningspröva till grundutbildning

Beslut
Pliktverket bifaller din ansökan om att få antagningspröva.

Kallelsen får du minst en månad före den dag du ska antagningspröva. I den står
vilken dag du ska antagningspröva och hur du ska resa.

Beslutsfattare

Kjell-Åke Gustafsson





Det här fick jag hemskickat idag... Vet inte riktigt hur jag vill göra än, men det blir nog lättare att bestämma när jag gjort själva antagningsprövningen och får veta vad jag passar som och inte. Jag får helt enkelt vänta och se... Det ska i alla fall bli intressant att se hur hela den här grejen går till.



Dalademokraten och en rejäl portion tzatziki...



Var med i Dalademokraten idag precis som jag fruktade när fotografen tog bilden i fredags haha.
Du hittar själva artikeln här.

Aerobics 2 utövades idag under 60 minuter av mig och Sabrina på SVEA, och det är verkligen jätte roligt! Nog för att man blev helt snurrig av alla mambos med spin, V-steg och jogging hopp vi gjorde, men det gick rätt bra ändå. Så länge man inte tar allt för seriöst så brukar det mesta gå bra.

Väldigt många börjar bli förkylda nu, så jag och Sabrina gjorde oss en rejäl portion tzatziki med mycket vitlök i förebyggande syfte. Till tzatzikin käkade vi en sorts taco-paj. Det var riktigt gott, och nu luktar vi juvligt haha! Förhoppningsvis klarar vi oss från förkylningar ett tag till. Man vill ju inte lukta så här juvligt i onödan, eller?

Back in action!

Det blev inget femårsjubileus-oktoberfestande-med-Emma igår i alla fall. Johan ringde mig och förklarade att han inte kunde jobba eftersom han hade feber, så det blev till att dra på sig oktoberklänningen igen och jobba i tältet. Det var helt okej ändå faktiskt, men jag har lite dåligt samvete för att ha ställt in mina och Emmas planer. Det brukar alltid bli så, och jag vet inte riktigt varför...

Det finns vissa likheter mellan att gå natur och att göra lumpen. I alla fall om man jämför mig och Kalle... I början var man väldigt motiverad och tänkte att det kommer att bli asbra, men sedan sjönk motivationen mer och mer, och nu är man kvar bara för att man helt enkelt är väldigt envis och inte vill ge upp. Innan vi började jobba var vi och fikade på Metropol. Det var trevligt :)



Jag jobbade med Nöffen också, och jag måste säga att vi var väldigt bra på att hålla rent. I alla fall fram till sista timmen, då det blev lite svårt att komma fram med backarna... När vi sen skulle köra ölsejdlarna från tältet upp till disken på Bolanche kom det fram några killar till oss och frågade om dom inte fick dricka ur ölen som fanns kvar i dem. När vi sa att det inte var så smart att dricka slattarna frågade en av killarna om han i alla fall kunde få köpa en halvfull sejdel för 20 kronor.
En annan kille frågade 'Tycker du att jag är äcklig om jag dricker det här?'. Jag tittade först på honom och sedan på sejdeln han höll i. Färgen på vätskan inuti såg väldigt suspekt ut, inte riktigt som öl borde se ut... 'Ja, det skulle jag nog tycka' svarade jag. Han såg förvånat på mig och utbrast 'Men det är ju bara helt vanlig öl ju! Hur kan det vara äckligt?'
'Det är nog inte bara öl där i' fyllde Nöffen i. 'Men vadå, det är inte piss i va?' frågade killen och tittade på sejdeln.
'Nej det tror jag inte...' sa jag, och innan jag hann säga något mer säger killen 'Men då är det ju bara öl, då kan jag ju ta den här!'
'Nja... alltså jag skulle inte dricka den där ändå. Det är nog en blandning av både cider, öl, jäger och lite annat'. Han kollade på mig med en besviken min. 'Ja usch! Det kanske är snus och allt möjligt i den... Jag skulle nog vara rätt äcklig om jag drack det här'
Damn right you are! Tänkte jag...

Summa sumarum: Det blev en helt okej lördag trots lite ändrade planer. Förlåt Emma, men nästa år lovar jag att vi ska gå på oktoberfest tillsammans. Om vi så ska jobba ihop haha!

Vad är väl en dag på jobbet?

Jobbade på Oktoberfesten igår, och så här såg det ut haha! Det var skapligt mycket folk, och alla var glada. Jag fick inte bara gå runt och plocka flaskor den här gången, utan jag fick stå i baren på V.I.P-hyllan en sväng också. Fast det där med att stå i baren är nog inte riktigt min grej... Det är inte Svenne Rubins heller konstaterade jag när de stod där på scenen och spelade. Men Farbror Fläsk körde ett set också, vilket är mer vad jag gillar. I alla fall Panama, The wall och Sweet child of mine.
MMSDet kom fram en fotograf till baren precis när jag kom dit, och hon tog kort på mig och två andra som jobbade. 'Kul med vimmelbilder' tänkte jag, men när hon tagit korten frågade hon efter våra namn och jag förstod att hon var från en tidning... Fan! Hehe.

Jag träffade en del folk som jag känner, vilket alltid är trevligt. Nästan alla skrattade åt min übersnygga heidi klänning, och jag förstår dem. Det jobbiga med den var att den hela tiden åkte upp, men det får man väl bjuda på när det helt enkelt inte fanns någon annan modell av klänningen.
Ikväll ska jag dit igen, fast inte för att jobba. Farbror Fläsk ska spela hela kvällen, så jag kanske går upp och kör ett par låtar... Det gjorde jag förra året, och det var riktigt kul faktiskt. Emma ska med också. Det börjar ju bli tradition skulle man kunna säga. Jag tror att vi varit på varenda Oktoberfest sedan fyra år tillbaka. Så nu blir det femårsjubileum för vårt Oktoberfestande.

Glad oktober på er!


Recycle bin















Papperskorg 229:- coolstuff.se









Less is more?

MMS

 

 

 

 

 

 

En tjej satt framför mig på bussen idag. Hon hade den mest minimaliska tofs jag någonsin sett! Frågan är ju om 'Less is more' är ett uttryck som funkar vid alla tillfällen...


 


 

 


 

 


 

 


Focus please!

Vi hade religion nyss och pratade om Zen-buddhism. Vi fick prova att meditera enligt deras lära, och sen pratade vi om den åttafaldiga vägen. Lektionen var riktigt intressant faktiskt, och det var riktigt skönt att meditera. Vi skulle tyda den åttafaldiga vägen, och på en av punkterna sa Christian något som fick mig att le;

"Man ska fokusera på det man vill uppnå - inte på problemen som kan uppstå på vägen dit"

Jag känner en viss någon som borde ta till sig detta...

Kreativiteten sprudlar!

Jag och Clara var till tjärnaskolan idag och gjorde drillprogram. Det var flummigt, men kreativiteten var klart på topp! Helt underbart att bara få låta kroppen röra sig utan att behöva tänka så mycket. Vi gjorde ungefär ett halvt pom pom program, och jag tror att det kan bli att se snyggt ut. Sen improviserade vi en hel del för att komma på nya kombinationer med stav. Det gick rätt bra det också.

Haha:
'Hej och hå!'

Måndag morgon

Jag vaknade upp i Sabrinas lägenhet i morse. Jag älskar hennes lägenhet! Dels för att det är Sabrinas lägenhet, och för att hon bor där, men även för att man sover så bra där. Jag åkte dit igår efter besöket på Bakfickan, och vi försökte göra klart engelska uppgiften. Vi kom inte så långt... Bland annat var vi väldigt ofokuserade, i alla fall jag, och det blev inte lättare av att hon bjöd på bullar som hon bakat dagen innan. Vi kom på en liten bit i alla fall, och vi får se om vi hinner klart innan torsdag.
Innan vi somnade klottrade hon ner hela min rygg med diverse streckgubbar, hästar och meningslösa upplysningar. Plus en smiley på min högerarm. Den hade i morse förökat sig och hamnat i mitt ansikte... Men söt var den!






På tal om att sova skönt, så kom jag att tänka på ett par sängar jag såg för ett tag sedan... Jag skulle vilja ha en rund säng. Den kanske inte är så skön att sova i, men den ser ju i alla fall cool ut. Man ka ju ha den istället för en soffa någonstans...


















Här är "The tree bed". Lite snövit-stuk sådär...












Sweet dreams!

Konsert i globen, ridtur i skogen, och disk på krogen...

I fredags åkte jag, mamma, Klas och Katta ner till Stockholm och såg Stevie Wonder. Jag brukar inte lyssna på honom så ofta, men han var väldigt bra live. Konserten får en fyra av fem möjliga.
Åkte direkt från Stockholm till S2 för att kolla på Astral Doors. Jag har hört från rätt många att dom ska vara bra live, men det hördes inte i fredags... Dom spelade inte jättebra, men mest berodde det på att de hade dåligt ljud.
Efter att de spelat åkte jag, Nöffen och Victor hem till Masa och blev bjudna på fylld kyckling och pasta. Eller ja... Victor hann somna innan maten var klar, så han blev utan. Det gick helt enkelt inte att väcka honom.

På lördagen åkte jag till Bispberg och red med Sabrina. Det var hur kul som helst, så det måste vi göra om! Jag var ganska duktig faktiskt, men det var nog mest tack vare att Sabrina är så bra på att instruera. Jag lyckades till och med galoppera en sväng (något jag aldrig någonsin trodde att jag skulle våga göra). Jag fick se hennes nya kamera också - den är riktigt cool!
Var en sväng på Kalles kräftskiva i Söpnarby innan jag skulle jobba. Det var riktigt trevligt, och jag fick lära mig hur man äter kräftor. Emma fick en som såg riktigt arg ut. Det kändes ju inte direkt som att disken lockade, men 21:45 påbörjade jag min cykeltur till Bolanche. Jag hade inte diskat där sedan maj, så det kändes lite ovant... Men vi klarade det fint tillslut.
Jag kom tillbaka till Söpnarby runt 3:45, och det första jag hörde var Emma och Kerrsann som bråkade om en baguette i köket. Emma satt i hörnet under kaffekokaren med en röd filt omkring sig och såg helt förstörd ut. Nöffen berättade att de hållt på sådär hela kvällen, och jag blev inte förvånad. Vi gick ner och kollade på några avsnitt Segemyhr. Kalle hade somnat på soffan, och Victor somnade inte långt efteråt. Emma och Nöffen intog varsin fåtölj, och jag hamnade längst ut på kanten av soffan (som alltså redan var nästan fullsatt). Emma somnade ett tag, och Nöffen frågade om jag också var trött. 'Nej jag är riktigt pigg faktiskt' svarar jag och menar det faktiskt. Jag kände mig helt på topp. Någon minut senare vaknade Emma, och hon och Nöffen gick iväg för att borsta tänderna. När de kom tilbaka hade jag också somnat, så jag var inte riktigt lika pigg som jag trodde...

Söndagen var väldigt lugn. Det började med en frukost ute i solen. Sedan var jag, Emma, Nöffen och Amanda iväg och kollade på Palanders fotbollsmatch. Dagen avslutades med ett besök på Bakfickan. En riktigt rolig helg faktiskt!

Microscale

MMS

 

 

 

I fredags jobbade vi i mikroskala på kemin. Allting var verkligen mini! Längst upp ser ni provrören, och under är pipetterna.


 


 

 

 


 


 

 


Sveriges Radio

Tro det eller ej, men jag har lyssnat på P3 en hel del de tre senaste månaderna. Det är faktiskt sjukt kul! Speciellt när man städar eller sitter och pluggar. Om du aldrig har lyssnat på P3 så borde du göra det någon gång. Kolla in deras hemsida för att se vilka program som sänds och när. Ett tips är ju P3 humor som sänds mellan 16 och 17.30 på vardagar. That's a great start!



Engelska C

Jag och Sabrina ska skriva en låt på engelska. Hon vet inte om det än, men så ligger det till i alla fall. Vi har fått 22 ord som vi får plocka av, och man ska minst ha med 15 ord. Sen så ska vi även redovisa den för klassen, och bästa sättet är väl ändå att sjunga den för dem? Det kan bli kul! :)


Helgen är över

Helgen har varit helt underbar. Det har käkats på Coco Thai med Sandra. En av servitörerna fick syn på min väska när vi skulle gå;                 'Vilken stor väska du har. Då måste du ha mycket pengar i den'
Senare på eftermiddagen, efter att jag och Sandra kollat priset på flygbiljetter till USA och vandrat runt på kupolen en sväng, så kom Sabrina och Sanna hem till mig. Sugna på pannkakor var vi, så jag letade reda på ett recept på internet. Dom blev gudomligt goda! Du hittar receptet här. Anledningen till att alla tre träffades på samma plats vid samma tidpunkt var dock inte att käka pannkakor. Inte den här gången i alla fall. Sabrina var i akut behov av en klippning (nej, så illa var det inte, men det är alltid kul med variation), så Sanna klippte henne. Jättefint blev det. Hon är duktig Sanna.

Lördagen blev en heldag med Sabrina. Vi shoppade loss på Lidl. Hemska tanke... Men roligt var det.
Det står en 9 årig tjej och kollar på filmhyllan. Jag och Sabrina går förbi henne i jakt på hårfärg, och vi pratar engelska med varandra för att göra den outhärdliga shoppingen på Lidl lite mera human och minst sagt komisk. Vi säger något i stil med 'How terribly sweet my dear friend, I would like one too. Hair color, no I do not know where to find it in this terrible shop' med finaste brittiska accent. Samtidigt går vi förbi den lilla tjejen. Hon tappar hakan totalt, och följer oss med blicken när vi fortsätter längre in i affären. Det såg ut på henne som att hon aldrig sett någon som pratar engelska förut. Den blicken skulle jag vilja se igen, för det såg så himlans kul ut! Jag kunde inte låta bli att skratta.
Hursomhelst, efter det var vi och käkade med Orvokki, Larsa och Oskari på Gylle Värdshus. Och lite senare åkte vi först till Bispberg, och sen hem till Sabrinas lägenhet. Vi drog ut och tog lite kort vid bl.a. tågstationen. Det var riktigt kul, men en del av korten blev lite grumliga. Jag redigerade ett av korten på Sabrina så att allt blev svartvitt förutom hennes röda jacka, och jag tycker att det blev as snyggt! Det är alltså bilden här nedanför...
Sabrina har föressten fått en egen kamera av Karin idag, så nu kommer det nog bli en hel del kort framöver. Wiiieee!


På söndagen var jag, Amanda och Emma iväg till Gyllevallen och kollade på Nöffens match. De spelade mot Avesta, och vann! Så duktiga så! Senare på kvällen kom alla hem till mig, och vi spelade Guitar Hero. En sväng ut på balkongen blev det också, för Amanda ville boxas. Hon ser kanske inte ut som en boxare, men hon kan alltid bli en. Isåfall skulle hon vinna pris för mest säregna boxningsstil. Det skulle Nöffen också om han fick för sig att börja haha.

Igår var det måndag, och jag tränade för första gången på ungefär två veckor. Det var riktigt skönt. Efter att vi tränat klart så hängde Sabrina med hem och sov över. Innan vi somnade kollade vi på I ditt ansikte, där de pratade om Gud. Efter det kom vi på en helt egen version av skapelseberättelsen, som faktiskt är 100 gånger bättre än alla andra. Men den får ni inte höra nu...

Det är lite av vad som hänt i helgen...


Surprised?

Inte en förvarning, inte ett samtal, inte ett ord... No nothing!
Ska man börja vänja sig vid det här, eller ska man ta tag i saken? Jag fattar inte. Hur kan det bara få bli såhär? Det har gått hur bra som helst, hur länge som helst. Men nu... Nu tror jag att slutet är nära. Det känns förjävligt, men det kanske blir bättre av det. Vem vet?

Projektarbete

Nu är det fredag igen. Det innebär att jag och Sandra kommer att mötas vid jordnötssåsen på Coco Thai, äta, och sedan jobba med projektarbetet. Vårt projektarbete går ut på att jämföra USA:s sjukvård med Sveriges. Det ska vi göra genom att intervjua läkare, sjuksköterskor, och andra som jobbar på sjukhus i både Sverige och USA. Hoppas bara att vi får dom där stipendierna så vi kommer iväg någon gång! Anyway, jordnötssåsen (och Sandra) väntar...

 

I love fridays!


Sjuk?

Gud vad jag bloggar. Inte så konstigt kanske eftersom jag har en inställd lektion och har ganska svårt för att göra det jag borde göra när ingen säger åt mig att göra det. Get the point? Det blev en väldigt lång och konstig mening, men man måste göra så ibland för att få ut vad man menar så att folk förstår (ännu en lång och konstig mening...). Förlåt.
Hur som helst är jag förkyld nu igen. Går just nu på Kan Yang, och jag har faktiskt blivit lite bättre. Hoppas i alla fall att jag blir helt fri från skiten snart så att jag och Sabrina kan åka och träna igen. Det var ett tag sedan nu...

Gimme gimme gimme an iPhone this midnight

Den är ju bara såå cool! Nu när jag är 18 kan jag ju faktiskt köpa en med eget abonnemang. I think this thingy might be mine sooner than I thought... Hurra!










Direkt från badrumshyllan...

MMS

 
"Tandborste, redskap för munhygien. I Indien fanns enkla tandborstar på 500-talet f.Kr., och dess bruk rekommenderades av Plinius d.ä. (århundradet e.Kr.). Tandborstar som liknar dagens tillverkades i Kina i början av 1500-talet. I Europa kom tandborsten i bruk under 1600-talet. Under de följande århundradena tillverkades de ofta i dyrbara material för överklassen. Först på 1800-talet kom de i mer allmänt bruk, och 1884 tillverkades den första tandborsten med celluloidskaft. Den första eldrivna tandborsten patenterades redan 1908. År 1938 försågs tandborstarna med nylonborst."

             (hämtat från ne.se)

 

 

 

Inte ens våra tandborstar kan vara utan varandra...


 


 

 


Tiden förändrar


Publicerad i SvD 9 september 2008, 12.36

"Bilder av unga män som ­poserar i klänningar och ­badkläder ledde till att fotografen Carl von Platen omyndigförklarades i början av förra seklet. Fotografierna beslagtogs eftersom de kunde vara homoerotiska. Nu hänger de på Polismuseet i Stockholm."



Tänk vad mycket synen på homosexualitet har förändrats på 100 år!

... and a happy evah aftah

Jo det skulle ju vara roligt om man var säker på att det blir ett lyckligt slut tillslut. Men det kan man ju inte veta i förväg. Man kan bara gå runt och hoppas på det. Ibland känns det som att jag är nära att ge upp, och då brukar jag tänka på det där. Man vet aldrig att man säkert kommer få ett lyckligt slut, men det är alltid värt att försöka. Like keep on rocking!

Nu var det en vecka sedan jag skrev något här, och rätt mycket har väl hänt sedan dess. Bland annat har jag och Sabrina haft en myskväll då vi drack rödvin och åt chilichoklad. Vi pratade, lyssnade, funderade, filosoferade, planerade och försökte få ur oss allt som känndes fel och konstigt. Jag tror att alla behöver sådana här dagar ibland. Dagar då man bara kan sätta sig ner utan förväntningar och bara låta tankarna bli till ord. Man bruka inse en hel del då, och även hitta lösningar på saker man inte trodde var möjliga att lösa. Riktigt mysigt var det i alla fall! Längtar redan tills början av oktober, för då ska vi göra om det. Man skulle kunna säga att det är början på vårt
happy evah aftah...

Somliga går i trasiga skor

På drillträningen idag skulle vi göra en vändning där vi korsar fötterna och vrider runt 180°. När jag vänt mig kändes det som att jag stod på en liten pinne med vänsterfoten. Jag lyfte på skon för att kolla vad jag klivit på, men kunde konstatera att det inte var någon liten pinne jag stod på - utan att skosulan rispats upp av en sten när jag vände mig. Yay!
Det var ett par svarta tygskor jag köpte i somras. Hur sköna som helst!!
Men... nu är de historia...

Scenisk gestaltning 100p

Idag började jag läsa kursen "Scenisk gestaltning". Jag gick dit bara för att kolla läget och se vad det är för något, och det slutade med att jag nu ska lära mig fyra sidor ur ett manus till nästa måndag. Det kommer nog bli en sjukt rolig kurs! Vi är bara fyra stycken som läser den, så man kommer nog få ut en hel del av den, hoppas jag i alla fall. Antagligen ska vi sätta upp en pjäs, och det ser jag verkligen fram emot! Plus att vi ska åka och kolla på någon pjäs. Vi får själva bestämma vilken, och jag skulle gärna se Hamlet på Dramaten igen. Den var så gryyyymt bra! Men eftersom vi redan sett den med skolan är ju chansen väldigt liten att vi kommer se den igen. Får hoppas att vi hittar på något annat roligt :)

RSS 2.0