LF945 Informationssoldat

Det här är vad jag sökt. Nu väntar jag bara på svar..

"Under din värnpliktsutbildning arbetar du som fotograferande, redigerande eller skrivande journalist på tidningen Värnpliktsnytt. Tidningen har ytterligare ungefär 10 värnpliktiga journalister.

Din huvuduppgift är att granska och beskriva det som händer inom Försvarsmakten. Du samlar information och gör reportage om Försvarsmaktens verksamhet i framförallt Sverige, men även utomlands.

Du får lära dig att använda programvaror för ordbehandling, bildbehandling och redigering och även annan utrustning, exempelvis digitalkameror.

Efter din grundutbildning placeras du som informationssoldat i till exempel en stab, där du ska arbeta med informationsfrågor. "

Källa: Lumpen.nu

Onsdagen den 25 mars 2009

2,5 timmes tågresa, Borlänge C - Stockholm C
6 minuter tunnelbana, T-centralen - Tekniska Högskolan
19 minuter på Roslagsbanan, Stockholms östra - Näsby Allé
2 timmar intervju och uppgifter på Värnpliktsnytt
12 minuter bilresa, Näsby Allé - Mörby Centrum
15 minuter tunnelbana, Mörby Centrum - T-centralen
40 minuters väntan, T-centralen
2,5 timmes tågresa, Stockholm C - Borlänge C

Effektiv restid: 5 timmar och  52 minuter
Tid ej spenderad i Borlänge: 9 timmar och 24 minuter

What a day!


Smile, it confuses people...

Det är konstigt hur man påverkas och hur man påverkar andra människor. Mycket kan hända på kort tid.
Ena sekunden hatar man.
Andra sekunden blir man hatad.
Tredje sekunden tycker man om någon.
Fjärde sekunden blir man omtyckt.

Jag hatar henne. Hon hatar mig tillbaka.

"Irony, irony
It's hate and love, hate and love
"
-Alecia Moore

Men jag tycker om henne
mycket mer än vad jag hatar henne.


Åland 2007


Övervakningskamera


Fredag 20 mars kl 13.40
på kontoret...

Life is a highway


Sabrina Katainen, det är tur att du har mig så
du slipper åka runt ensam i den där lilla bilen.

Grattis till körkortet!!En fet turné

Efter romme upplevde jag en biltur jag sent kommer att glömma. Sabrina har genomfört sitt teoriprov, haft sin uppkörning och fått den lilla papperslappen som intygar att hon får köra bil. Bra kämpat!
Jag ringde henne efter Romme, och vi bestämde att vi skulle åka och fika. Eftersom hon fått låna sin mammas bil så hämtade hon mig, och jag fixade en CD till henne som hon ska ha i bilen. Man kan inte köra bil utan ett bra soundtrack. För Sabrina är det inte ett problem längre, hon har både körkort och soundtrack.

När jag satte mig i bilen var hon väldigt glad. Sen sa hon att hon gjort en Sanne, alltså att hon klämt tummen i bildörren och visar glatt upp ett litet paket på högerhanden. Första stoppet på vår turné blev Torsångs Café. Där köpte vi oss en liten kak-buffé. Men innan vi ätit upp allt vi köpt fick vi lov att packa ihop våra kakor i en papperspåse. Sabrina hade värkar i sin tumme och var i stort behov av en värktablett.
Eftersom de inte hade några sådana på Torsångs Café fick vi åka hem till min morbror som bor där i närheten. Smärta och Sabrina är ingen bra kombination, men jag tycker om henne ändå - fast hon blir lite ilsken. Hon fick sin värktablett, humöret vände och turnén fortsatte. Vi åkte till Max för att göra ett premiäråk i deras drive in.
Efter vårt premiäråket var vi två supreme-mål rikare och några kronor fattigare. Sen kom problemet "var i helvete ska vi äta någonstans?!". Vi snurrade runt i borlänges rondeller och hamnade tillslut på parkeringen vid sportfältet. Ett riktigt fint ställe att äta på faktiskt. Efter stripsen, ett antal skratt, konstiga miner, "Tio sätt att...", hamburgare och kakor så skjutsade hon hem mig till Gruckel igen.
Tack för en trevlig åktur, jag längtar redan efter uppföljaren!

Friluftsdag

Idag blir det Romme Alpin med strålande solsken och skön temperatur. Kameran ska med, för nu ska det banne mig dokumenteras att jag lärt mig åka snowboard!

Jag älckar däj.

 

 

 


 

 

 På dagis var jag kär i en kille som heter Ted. För några dagar sedan rensade jag och mamma en massa lådor från källaren, och i en av lådorna hittade jag den här lappen.

 

Kolla stavningen!


Det är äkta kärlek det...
 


Att vakna, att tala i telefon och att sova

Idag har jag gjort allt jag ska. Förutom att vakna i tid. Förresten så har jag inte somnat i tid heller eftersom jag inte gått och lagt mig än.

Jag pratade i telefon med farmor idag för första gången på länge. Kul att höra vad hon och farfar har för sig faktiskt. Det är synd att det är så långt ut dit där dom bor, annars skulle jag hälsa på oftare. Vi ska vara nostalgiska någon dag och käka mini-semlor och kolla på Astrid Lindgrens filmer.

På tal om att prata i telefon.. Jag pratade med Emma nyss, tills telefonen dog av batteribrist vill säga. Det var trevligt att få prata med henne en stund så här på kvällen! Fast jag misstänker att hon är lite besviken för att hon inte fick redogöra sin bloggläsarstatistik för den här veckan.
Om du läser det här: Jag ringer dig när jag laddat telefonen, och då kan du få tala om hur många som läst din blogg. Jag lovar.

Nu ska jag faktiskt sova. Det ska jag göra i morgon också för jag har sovmorgon.


Jag + Jesus = omöjligt!

Okej, jag bytte ut Jesus mot Moder Teresa - och vips så blev allt mycket lättare. Nu känns allt lugnt, för nu är jag äntligen färdig.
No more plugg. High-five på den!!
Om några timmar är det bussen till Säter som gäller så att jag kan lämna in uppgifterna, sen ska jag käka thai med Emma och Sanna.
På kvällen har vi drilluppvisning kl 19 på Stora Björn. Har du tid över så får du gärna komma! Det är en så kallad cafékonsert, så det finns en massa bord att sitta vid och en massa fika att köpa (eventuellt en massa fika du kan låta bli att köpa om det känns bättre). Det blir nog rätt mysigt skulle jag tro. Dessutom kan man köpa biljetter till våran trumkårskonsert. Trumkåren ska lägga ner nu i vår, så om du aldrig sett dom förut borde du verkligen göra det nu. Det brukar vara riktigt kul att se faktiskt.

Tack och godnatt!

J & J - Jag & Jesus

Om du har träningsvärk så ska du helst undvika att sitta stilla i längre stunder eftersom smärtan kan kännas mer intensiv när du sedan ska försöka röra på dig... Jag har träningsvärk och har setat stilla för länge nu. Att plugga är inte bra för kroppen. För min del i alla fall.
Det är jag och Jesus mot världen... Håller på att skriva en religions uppgift om Jesus, och jag känner mig ganska less på det där med kristendomen.

Vintersport

Visste ni att det faktiskt finns VM i snöbollskrig? Astufft ju!
Man är tio personer i lagen. Fyra är anfallare, tre är försvarare och två är reserver.
För att vinna måste man i två omgångar ta motståndarlagets flagga utan att bli träffad av en snöboll. På vägen finns snöhinder som man kan ducka bakom. Den som träffas av en snöboll är ute ur leken.
Jag läste om det för någon månad sedan när studenter vid Luleå tekniska universitet anordnade SM i snöbollskrig. Det är tydligen en sport från Japan, och egentligen heter den Yukigassen.
Man slutar aldrig att förvånas...
Rise and shine!

Det var inte min morgon i morse.
Det börjar med att jag vaknar 04.30 när klockan ringer.
'Jag behöver inte plugga riktigt än, jag kan sova en timme till...' tänker jag, kryper ner i sängen igen och FAN! Det går inte att somna om. Jag ligger helt klarvaken halv fem på morgonen och stirrar upp i taket.
Efter vad som känns som en evighet lyckas jag faktiskt somna. Nästa gång jag vaknar är klockan 08.20. Jag hoppar upp ur sängen och ser bussen åka förbi utanför. Jag kommer att bli sen till skolan och jag har inte pluggat ett skit.
Hoppas att du hade en bättre morgon...

RSS 2.0