Korrekt

Tack Owetz och Gabriella för en rolig kväll med god mat, gott sällskap och ännu en upplevelse!


Regina Spektor spelade på Cirkus igår. Hennes röst låter precis som på skivan. Alla små uppgångar till falsett, mjuka viskningar och skrikande toner som tillsammans gör låtarna levande gör att det blir för korrekt när varken hon eller bandet leker fram musiken. Jag har visserligen inte lyssnat alltför mycket på skivan och kan därför inte låtarna utan och innan. Men det lät som att ”det här är låten, då spelar vi den som den ska vara”. Med noll improvisation känns det som att det blir lite tråkigt, även om det musikaliskt sett är jättebra framfört. Publikkontakten var inte heller den bästa, ett tack och ett stort leende efter varje låt. Inget mellansnack, bara musik.

Regina Spektor är väldigt musikalisk och har absolut inga fel på simultanförmågan. I en av låtarna spelade hon piano, cajon och sjöng samtidigt! Riktigt bra faktiskt. (För er som inte vet vad en cajon är, det är en låda man trummar på). Hon spelade även gitarr på nån låt och synth på några andra men mest höll hon sig till pianot.

Om man ska betygsätta den här upplevelsen får den en trea (på en skala från ett till fem). Det var inte ultimat men samtidigt var det intressant att se någon som är så musikalisk framföra sina låtar på ett så tråkigt sätt utan att det blev värdelöst.Bredvid mig stod ett jättegulligt par och kramades hela konserten. Båda var killar.

Lite längre bort stod ett par och hånglade lite då och då. Båda var tjejer.

Det är snyggt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0