mera festivallogik.

Festivallogik #2 handlar alltså om hur man klär sig på festival. Många väljer att gå utan tröja. Ofta pga. värme men även av andra anledningar, till exempel är det väldigt snyggt. Snyggast är de som är väldigt bleka från början och som efter några timmar framför olika scener och i div. campingstolar lyckats anta den mer rödrosa kulören.
Jag tillhör inte den gruppen. Inte heller den gruppen människor, oftast tjejer, som hakat på den nya festivaltrenden: att gå runt i shorts och väljer att ha gylfen öppen. Gärna med så lite kläder upptill som möjligt.
Festivallogik #2: se ut hur fan du vill. Allt är snyggt när man är på festival.

När man står väldigt långt fram i publikhavet under en konsert är det:
1. helt okej att bete sig som ett svin så länge du skyller på att du är full. Till exempel kan du, innan du tröttnat, röja så mycket att du hoppar in i folk som står omkring dig. Kliv även gärna på deras fötter.
2. ännu mer okej om ni är ett helt gäng som står i en cirkel och röjer. Den som lyckas göra de mest spasmiska rörelserna vinner respekt från resten av gruppen. Och så klart från de andra i publiken som råkar stå för nära.
3. allra mest okej om man, när man tröttnat på att stå långt fram, slår sig fram för att komma bakåt. Ju fler folk du tacklar desto bättre.
Festivallogik #3: de övriga i publiken ska alltid ta hänsyn till att du vill dansa framför scenen.

När man vill ta sig förbi de oändligt långa köerna framför matställen, bajamajor och vattenstationer är det helt okej att gå rakt igenom kön. Om folk köar för tätt är det deras skyldighet att släppa förbi dig med ett leende. Detsamma gäller de gånger du vill förbi folk som satt sig framför scenerna i väntan på nästa band.
Festivallogik #4: ta alltid den snabbaste vägen när du förflyttar dig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0