Argosy multimedia HDD a.k.a Lådan

Nu äntligen har jag fått igång på min låda som jag fick i augusti. Så nu kan jag kolla på film när jag vill, och slipper vänta på att Morin ska bränna ut skiten. Yaaaay! :D

Bland annat håller jag på att tanka över 21, Stephen Lynch, What happens in Vegas, Svensson Svensson, Across the universe, Bourne filmerna, Sex and the city, The Simpsons, Aerosmith, Scrubs och Alice Russell.

Någon som har förslag på filmer och/eller TV serier man borde se?
Jag kan i alla fall tipsa om att actionfilmen Shooter är riktigt bra!


Försöka går ju...

Okej, idag har jag gjort flera tappra försök till att spela gitarr. Men jag har för korta fingrar för att spela gitarr!  Det går bara inte!! Jag når helt enkelt inte så långt som man ska kunna nå... Gitarr är ett väldigt mysigt instrument, men tyvärr inget för kort-fingrade personer. Jag försökte spela låten här nedanför, Promise, men det enda jag kan spela någorlunda är melodin. Ackord går inte alls! Eller jo det gör det, fast väääldigt sakta och med stora pauser för grepp-byte haha. Låten finns här om du vill testa :)

Summa sumarum: Jag överlåter gitarrspelande till de som kan det. Det är nog inget för mig och mina små händer...

Akira Yamaoka - PromiseAlltså tv-spel är ju kanske inte riktigt min grej (med undantag för Guitar Hero, haha), men musiken däremot brukar det inte vara några större fel på. Den här låten är från Silent Hill 2, och jag tycker att den är jättemysig!

Julkänslor nu och då

I förrgår satt jag och Clara ute i studion för att mixa ihop lite olika jullåtar till B-gruppen. Snacka om att man fick julkänslor när man gång på gång hörde Jingle bells, Jul igen, All I want for christmas is you, It may be winter outside, Glöggen heter blossa, Last christmas, och den där låten från coca cola. Det var så man verkligen längtade efter vinter, snö och jul.
Dagen efter vaknade jag och fick först höra från Amanda att det snöade hemma hos henne, och sen samma sak från Clara. Då blev jag arg. Jag vill inte alls ha snö än, det är för tidigt! Alla julkänslor var som bortblåsta, och kvar fanns bara en liten känsla av att vintern är här väldigt snart. Ush!

Det är konstigt hur det kan vara ibland...
Jag kommer ihåg slutet av ett sommarlov. Jag tror att jag skulle börja trean eller något, och jag hade inte städat mitt rum på hela sommaren. Det var kaos, man kunde inte sätta sin fot någonstans utan att trampa på något. Mamma hade skällt på mig hela sommaren, 'Du måste städa ditt rum, annars går jag in med en sopsäck och kastar bort allt som ligger fel!'
Jag samlade kraft och började städa, och när det var klart blev det superfint. Jag hade bäddat min säng med ett rött sängöverkast, och dragit ner mina rullgardiner så att mina lampor kunde lysa. Jag hade ungefär 15 olika sk. "myslampor" på mitt rum då, och när alla var tända var mysfaktorn väldigt hög. Då gick jag ner till skåpet där mamma har alla sina julskivor, och lånade en liten hög. Så där satt jag på mitt mörkbelagda rum en solig augustidag med mysiga lampor och tända ljus lyssnandes på julmusik och bara längtade efter att det skulle bli jul.

När jag var liten längtade jag efter jul från och med augusti, och nu vill jag inte ens ha vinter i november... Någonstans däremellan måste jag väl varit normal, eller?

Smile with me!

See, we should all be happy
50 Cent said we could all lick his lollipop,
He’s gonna take us to the candy shop

Hello?

Across the Universe

Jag har städat idag också, och jag hann se (eller mer höra) filmen Across the Universe två gånger. Om du smågillar musikaler och tycker att Beatles är helt okej borde du verkligen se den. Om du hatar musikaler och tycker att Beatles är helt värdelösa borde du se den i alla fall. Den är helt underbar!!There's nothing you can do that can't be done
Nothing you can sing that can't be sung
Nothing you can say, but you can learn how to play the game
It's easy

En helt vanlig torsdag

Min kusin Daniel kom hit idag och vi målade, ritade och pluggade. Det måste göras om snarast! Jag hann inte ta kort på något av det han ritade, men här är en oljemålning jag håller på med.Bilden är inte så bra, för man ser inte hur färgerna och strukturen är i verkligheten. Men på ett ungefär ser den ut såhär.

Sushi, försvar och afro

Käkade sushi med Anna idag. Det var riktigt gott! Sen var vi till biblioteket för att plugga fysik, men vi gav upp ganska snabbt. Det fanns ingen bra förklaring på det vi skulle skriva om, så vi väntar lite med det där. Vi träffade Mårten där, vår svenska lärare. Han ska in på operation för ett synfel på tisdag, så han skulle låna lite tal-böcker för att ha något att göra under tiden han inte kan se. Hoppas att operationen går bra i alla fall!
Efter vårt korta pluggande på biblioteket gick vi till apoteket och införskaffade försvarets hudsalva. Det är stort need på det just nu, mina läppar är torra som aldrig förr...Snart ska jag till SVEA och köra ett spinningpass, och efter det kommer Anna dit för då ska vi på afro. Det är release, så det blir spännande att se vilka nya rörelser och kombinationer de kan ha hittat på...

Licence to kill... eller hur var det nu?


Man måste ju inte nödvändigtvis döda någon bara för att man har ett körkort och får köra bil, men det händer ju lite då och då...
Var till YA trafikskola en sväng idag för att fixa med lite grejer och träffade Karin där. Det var ett tag sedan jag såg henne nu. Hon skulle ha sin första körlektion och jag hoppas att det gick bra för henne :) Själv har jag aldrig haft en körlektion, men det blir det väl ändring på antar jag. Siktar på att ha ett körkort innan jul, och det ska nog inte vara omöjligt med tanke på att det gått väldigt bra att köra hemma.

VISA-kort

Jag beställde ett VISA kort idag och man fick välja motiv själv. Vad vill man ha på ett VISA kort egentligen?
Det roligaste vore ju att ha en 1000-lapp eller något, men man får inte ha någon text med i bilden, och inte heller symboler. Då kom jag på att man borde ha en bild på något man blir glad av, något man kanske vill minnas, eller helt enkelt bara en bild som är väldigt snygg.

Mamma började leta runt i sin dator efter bilder hon tagit med sin kamera, och hittade en massa bilder från Sabinas Fall. En av dem är från när vi steppade, och den bilden stämmer in på allt det där. Jag blir glad av den, jag minns hela den där underbara karusellen och jag tycker faktiskt att den är snygg.
Så om ungefär en vecka kommer jag ha ett VISA kort som ser ut ungefär såhär. Det är det inte många som har!


Höstfoton

Här är lite bilder som jag och Sabrina tog idag.
Skulle egentligen lånat mammas kamera, men den var överfull så vi fick ta min istället.Jag måste ju säga att Sabrina är riktigt bra på att fota. Kolla ljuset på den sista bilden. Snyggt!Bortlämnad.

Nu är telefonen på semester. Ett servicecenter i Tyskland är precis vad den behöver, och jag hopas att den kommer tillbaka med alla funktioner den hade som ny. Till exempel att den får kontakt med SIM-kortet så att man kan kommunicera med omvärlden. Det är väl det telefonen är till för, eller?

Kulturvecka?

Jag känner att jag är inne i en period av kulturella happenings om man nu kan uttrycka det så...

Förra söndagen var jag till den kungliga huvudstaden och såg Hamlet på Dramaten. Det var en del av kursen Scenisk Gestaltning, och jag är såå glad att jag fick se den igen. Den är ruskigt bra, speciellt nu när man läst manuset innan och hade lite koll på handlingen och alla personer. Musiken som var med är också helt underbar! Det är nästan så att jag funderar på att se den igen haha.Dagen efter det gick jag på Jazzklubben och såg Silverpennies, också riktigt bra. Deras musik, fripop som de kallar det, är sjukt speciell och jag älskar den! Om du också vill uppleva den här musiken kan du komma till Café Caoz den 13 november kl 18. Du kommer inte att ångra dig!

Två dagar senare såg jag L.A. Guns på S2. De hade rätt dåligt ljud och spelade kanske inte jättebra. Trummisen var okej, basisten också, men i helhet tycker jag nog att de var rätt dåliga även om det var kul att se...

På lördagen var jag på vernissage, som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Tror faktiskt att jag ska börja måla lite oftare. Det är ju himla roligt faktiskt, även om jag kanse inte är värsta konstnären.

På söndagen var jag, Emelie och Linda på ett möte om ett dansprojekt vi ska göra tillsammans med några musiker från musikskolan. De ska spela olika musikstilar, och vi ska dansa de olika stilarna. Bland annat kommer det att bli riverdance, step, hip-hop/funk, charleston, slowfox, bugg och twist. Vi ska inte göra allt, en kille från Mora (som var gryyyymt duktig!) ska göra hio-hop/funk delen, och Stora Tuna Folkdansgille står för bugg, twist och riverdance. Det ska bli riktigt kul att se resultatet om en månad när vi ska visa upp det.

Igår jobbade jag i baren på Jazzklubben då Temple of Groove spelade. Ett hopplock av lite olika musiker från Borlänge. Thomas Alm, Pierre Swärd, Mikael Winroth, Peter Holmstedt, och Johan Sjöström. De var helt okej faktiskt.

Mera kulturgrejer blir det framöver. Bl.a. The Hellacopters, FAME, och Johnossi. Är det någon som har något tips på fler grejer som man borde se/göra/uppleva/höra?Flashbacks

Vaknade till P3 Bubbel idag. Det var något program som heter Doj-Dojs hotell. Det handlar om Doj-Dojs möten med olika hotellgäster. Så härliga uttryck!

"Rulla mig i konfetti och kalla mig glatt överraskad!"
                                       - Doj-Doj

"Släng mig nedför en slalombacke och kalla mig bestört!"
                                       - Doj-Doj

Sen spelade de Söndermarken med Lars Winnerbäck. Snacka om flashbacks från högstadiet! Det är nästan så man längtar tillbaka lite smått. Alla gånger man satt och lyssnade på Mikkis som spelade och sjöng helt underbart bra. Det var på den tiden Tempo fortfarande fanns på Jax, och man kunde köpa kyckling-curry mackor när skolmaten var äcklig. Okej, jag längtar nog inte tillbaka, men det var kul så länge det varade.

"Gråvita skyar
Tandläkarväder
Nån grävmaskin som sliter upp
en cykelväg vid fotbollsplan
Och nyponbuskar, nyponbuskar
Hela vägen nyponbuskar
ser jag när jag blundar och
nånstans där så blev jag den jag är nu
"
              - Lars Winnerbäck

Höst"höst

höst, övergångsårstiden mellan sommar och vinter i områden med tempererat klimat eller polarklimat. Internationell definition saknas, men i Sverige avses den del av året då dygnsmedeltemperaturen sjunker från +10 till 0 °C. Alternativt anses hösten omfatta månaderna september, oktober och november. "
                                
- ne.se

Jag älskar verkligen hösten. Det är så mysigt när man får börja klä sig varmare för att inte frysa när man går ut. Man blir glad av att se alla lövträd som skiftar i nyanser mellan rött och gult. Som idag, när himlen var klarblå och man såg alla de här färgerna. Det är så fint! Eller att sitta inne en mörk och kall kväll för kolla på film och dricka varm choklad. Det är lycka! Fast det kanske mer är en vintergrej... Chokladen alltså.

PappaKan man kalla ett barn som fyller år för fyllebarn?  I guess not, fast lite logik finns det ju...

Pappa fyllde 43 år igår. Grattis!
Bilden tog jag 2007 på Åland. Det var by the way på sjukhuset bakom helikoptern som jag hade två veckors praktik i våras.Sunday dancing
Idag ska jag och Sabrina på Body Jam. Det kommer att bli sjukt kul! :D

Det var inställt! Undrar om vi någonsin kommer lyckas gå på ett
Body Jam pass... Det blev Afro istället, vilket ändå var rätt okej.

Weird? Maybe a little. Well, yes. Definitely maybe...

Klockan är ungefär 4 på morgonen.
'Välkommen hem!' tänker jag. 'Tack tack.'

Jg ogv og vqfca,
ucy jgt - cpf jga!
Jg vcnmgf vq jgt hqt vjg tguv qh vjg lkijv.
Ogv og cv yqtm, yjkng jg ycu jqnfkpi jgt vkijv.
K fqp'v mpqy yjcv vq uca,
dwv K vjkpm K co uqtta, gxgp kh kv'u qmca.
Yg ctg dqvj htgg vq fq yjcv yg ycpv,
vjcvku qpg qh vjg tgcuqpu vjcv ocfg jko oa fgdwvcpvg.
Yjgp yg nqqmgf kpvq gcejqvjgtu gagu vqfca, jg qrgpgf fqqtu.
I ycpvgf vq vgnn jko, "K'o aqwtu"

"Jag är ledsen, men ändå glad. Skuldkänslorna finns, men också en stolthet. Lugnet för min fruktan borde göra så att jag känner mig övergiven. Ändå är jag hoppfull, trots denna avsky. Jag är intresserad och förvånad. Lyckan har gjort mig olycklig, och ändå är jag lycklig."
Är du lycklig?

The beat of your heart is the rythm of your soul.

(Frågan är bara om du lyssnar till det eller inte...)

Vernissage


Var på vernissage idag för första gången i mitt liv. Det var Baskrarna som ställde ut på Saga, så jag, Emma och Amanda var dit för att kolla.

Emma köpte en tavla som Lena målat. Om det inte vore för att Emma köpte den så hade jag lätt gjort det. Bakgrunden var orange, och man ser en mörkhårig tjej i lila klänning som med utsträckta armar står framför en stad. Det ser ut som om hon dansar. Riktigt coolt med orange och lila ihop faktiskt.

Jag blev helt kär i en tavla som heter "Universum", målad av Eva-Lena Karlsson. På bilden är färgerna inte riktigt som de är i verkligheten, men den är verkligen grymt snygg! Vad tycker du?
Jag är lite sugen på att köpa den...

Bilden är lånad från http://www.elk.nu/

Imorgon ska jag jobba


Telefonjäveln

Här kommer en liten klagosång...


Min telefon är helt knasig,
jag tror att den är trasig.
Ingen mottagning någonstans,
service nästa är hans enda chans.


Yay!

Fripop

Var på Jazzklubben igår och lyssnade på Silverpennies. Dom är verkligen fantastiskt bra! Själva kallar dom sin musik för fripop, och det är faktiskt ett passande namn!
Gå in och lyssna på deras låtar här :)

Handlingsplan #3, 2 oktober 2008

Ikväll har B-gruppen (som jag och Clara tränar) uppvisning i Cozmoz. Innan det ska vi repa och käka pizza tillsammans med orkestern. Jag tror att det kommer bli en helt okej konsert.
Efter konserten ska jag till Sabrina i Säter och ha "handlingskväll" som hon så vackert uttrycker det. Det är tredje gången nu, och det är en fin vana vi infört i vårt kalendersystem faktiskt. Man träffas, pratar om allt möjligt som man behöver få ur sig, läser handlingsplanerna från förra månaden, skriver nya handlingsplaner, äter och dricker gott, skrattar och har det väldigt trevligt. Allt till ett bra soundtrack.
Nog för att vi träffas väldigt mycket annars, hon sov till exempel över hos mig från söndag till onsdag, men de här kvällarna är anorlunda. Jag ser verkligen fram emot det!


Can you hear the garlic talking from my mouth?

Igår kväll kom Sabrina hit. Jag är väldigt förkyld, så jag tänkte prova det där med att käka vitlök för att bli frisk. Därför käkade jag en vitlöksklyfta innan vi gick ut i studion för att göra klart våran låt. Inte så snällt kanske... Jag har nog aldrig hört någon som klagat så mycket över att det luktade vitlök, och Sabrina brukar inte klaga i första taget hehe. Men jag kände mig mycket bättre i morse, även om den hemska lukten fortfarande hängde över mig. Sorry Sabrina, men i ett förhållande måste man räkna med både med- och motgångar. Den här gången räknas kanske som en motgång med tanke på att jag låg och andades på dig hela natten... Jag ber om ursäkt för mitt nattliga beteende haha.
Nu på kvällen gjorde jag tzatziki med väldigt mycket vitlök i, så i morgon borde jag må ännu bättre.


"Hon är duktig den där Sanne"
                    -Sabrina Katainen


På drillträningen idag misslyckades jag kasta staven så att den fick väldigt mycket spin, och hamnade rakt på näsan. Så nu sitter jag här med en stor bula som gör jätteont. Hon är förkyld, har en bula på näsan PLUS att hon luktar vitlök. Great... Who could resist her?
RSS 2.0