Seeeeeeeg, oh I am so seeeeeeeeeg...

Idag har varit en riktigt seg dag, och segare lär den bli... Det är avslutningen av musikskolans vecka idag, och jag gissar på att det kommer bli mycket väntan. Men ni som har tid och lust kan ju kika förbi. Vi är vid cozmoz hela eftermiddagen.

Mot kvällen lutar det åt utgång, och jag ska nog se till så att segheten försvinner med dunder och brak!

Bakis? Nej, bara lite trött..

10.45 öppnar jag mitt skåp i skolan för att lägga in min jacka och min väska.
Två minuter senare är mitt skåp låst igen.
Jag har fortfarande väskan på axeln och jackan på mig.
Jag missade helt enkelt att lägga in grejerna..


Hade du kul i Göteborg?

Ska lägga upp lite bilder från Göteborgsresan så fort jag lyckas med att lägga över dom på datorn. Vi hade det riktigt trevligt i alla fall, och jag tog en riktigt snygg bild inne på Liseberg...

Kardiologen


En tavla jag målade för ett tag sedan.
Detalj

The End

Kan nu meddela att allt är inlämnat.
Jag har aldrig pluggat så effektivt som den senaste veckan.
Det har aldrig varit så nära till studenten som nu.

Yaaay!

Efter tre år på gymnasiet...

Idag är sista dagen med pluggrelaterad ångest.
Den ångesten har aldrig känts så bra i hela mitt liv!

Psykologi

Hur kan du vara säker på att gräset du ser verkligen är grönt? Kan du lita på att den visuella perceptionen tolkar intrycket av gräset på rätt sätt? Om våra sinnesorgan fungerar som de ska upplever vi ljusvågor som ljus och färger, ljudvågor som ljud, kemiska substanser som lukter och smaker, och så vidare. Men, detta är inte fallet för människor med det inte så vanliga nervtillståndet synestesi, vilket bokstavligt talat betyder ”samtidig förnimmelse”. Individer med synestesi kan uppleva ljud som färger, eller smaker som beröring av olika former.

Den ryske psykologen A.R. Luria (1968) studerade en väldigt framgångsrik författare och musiker vars liv var en evig ström av samtidiga förnimmelser. Vid ett tillfälle bad Luria honom att rapportera sina upplevelser medan han lyssnade till elektroniskt genererade musikaliska toner. Som respons på en mellanhög ton upplevde mannen en brun strimma med röda kanter, tillsammans med en sötsur smak. En väldigt gäll ton framkallade följande förnimmelse: ”Det ser ut ungefär som fyrverkerier med rosa-röda nyanser. Färgstrimman känns grov och obehaglig, och den har en ful smak – ungefär som en saltad gurka. Du kan göra illa handen på det här.” Samtidiga förnimmelser som dessa var ofta förekommande i mannens vardagliga liv, och ibland var de bara förvirrande. Vid ett senare tillfälle frågade mannen en glassförsäljare vilka smaker hon sålde. ”Men hon svarade i en sådan ton så att kolbitar och svart slagg vällde ut från hennes mun. Jag kunde inte förmå mig att köpa glass överhuvudtaget efter att hon svarat på det viset.”

Här är ett exempel;


En synestet som kopplar ihop tecken med färger har mycket lättare att finna de sex tvåorna än vad en ”normalt” seende människa har.

Kolla på synestesi.se om du vill veta mer. Där finns även ett galleri där folk beskriver hur de upplever sin synestesi.

Hos frisören

Lyssnat på MNK någon gång?
Där finns en frisör som har en hel del idéer om hur man kan tjäna stora pengar, och hur man sen kan spendera dem på bästa sätt. Här är två exempel...

"...Amen satan Joel va! Då kan du komma och säga att du har pengar, eller hur! Då kan du ju montera upp strålkastare längs hela svenska kusten om du vill, som bara blinkar helt slumpmässigt i alla möjliga jävla färger. Kan ju båtarna försöka navigera bäst fan dom vill!"

"...då kan du ju hälla karamellfärg i allt grundvatten i hela Sverige, så att alla växter får samma färg... Kan ju folk försöka måla naturmotiv bäst faan dom vill."

Wonderful!

Nattliga gåtor

Här sitter jag mitt i natten på mitt vardagsrumsgolv med Sabrina och skriver. Skriver skriver skriver.
Vem är det som skriver och skriver men aldrig kommer fram till något resultat?
Tror att jag är lite för trött för att fortsätta med det där nu.
Nu ska det banne mig sovas!

Jag och Clara

Jag och Clara ska göra program.
Jag och Clara ska till Stockholm.
Jag och Clara ska till Göteborg.
Jag och Clara ska övervinna de två kilometrarna.
Jag och Clara ska på Bounce.
Allt inom loppet av två veckor.

Enköping i helgen

"Ni ska göra det och det, det och det, det och det. Ni kommer att lära er det och det, det och det. Ni kommer att vistas här under 11 månader. Ni kommer att bli kollade gentemot polisens register. Ni kommer att bla bla bla bla bla... MEN, det gäller inte info-soldaterna."

Ungefär så var det i helgen när jag var ner till enköping på besökshelg. Det är mycket vi inte kommer få göra som resten av vårt kompani kommer att göra. Men vi kommer att ha riktigt roligt vi också när vi kommer till Stockholm!
Vi hämtade ut kängorna, och jag kan inte påstå att det är det skönaste man haft på fötterna. Men om man går in dom ordentligt innan så ska det nog inte vara några problem.
Vi fick bädda sängarna, vilket var mycket jobbigare än jag trott. Blev i alla fall godkänd. Tillslut. Det kommer att sätta sig för vi kommer att få göra det väldigt ofta i början.
Vi fick marschera runt inne på regementet och löjtnant Boo berättade lite om byggnaderna. Det var rätt fint, men den där hinderbanan... Välkommen träningsvärk!
Vi fick äta mat, och det var faktiskt helt okej mat.

15 juni är det inryck. Det är bara att börja träna på armhävningarna!

Maj, minnen och tre födelsedagsbarn på samma dag

Träffade Maria igår för första gången på länge. Vi pratade gamla minnen, nuvarande status och spelade 500. Det var riktigt roligt även om det var en skapligt kort visit, och från och med nu ska vi ses oftare.

Var på bio med Emma och Sabrina också. Vi såg Fast and the Furious. Den var okej, men kanske inget man borde se på bio...

Idag fyller tre av mina släktingar år, och alla bor i samma hus. Det är Klas, Katta och Ellen, så idag blir det storkalas ute på Sunnanö. Innan kalaset ska jag hinna plugga lite i solen. Det var tanken i alla fall. Efter kalaset ska jag hinna träna innan jag eventuellt drar ut till Nettan. Måste bara höra så att hon är hemma.

RSS 2.0